ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

13.3.15

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΛΒΙΝΟΥ

Το Κείμενο της πρώτης παραγράφου και οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του κ. Λεωνίδα Παππά στο facebook.

Με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Μιχάλη Μποζώρη και τον πρόεδρο Ομόνοιας Δελβίνου Χρήστο Γκίνο, επισκεφτήκαμε σήμερα με κάποια διστακτικότητα τις δύο ελληνικές τάξεις που λειτουργούν στο δημόσιο 9-τάξιο σχολείου της πόλης του Δελβίνου «Κώστα Τσάβο». 
Η υποδοχή όμως που μας επιφύλαξαν η διευθύντρια του Σχολείου Δωροθέα Λάππα, οι δασκάλες Μαρίνα Ζάγκαλη και Ανδρομάχη Κοτσικόρη και κυρίως τα 12 περήφανα ελληνόπουλα των δύο τάξεων ήταν κάτι παραπάνω από φιλόξενη…

Λίγα λόγια από εμάς...



Καταρχάς οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια τόσο στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες των παιδιών αυτών που παρόλη την δυσκολία των καιρών μένουν εκεί και κρατούν την Ελληνική παιδία ζωντανή στον τόπο, όσο και στην ηγεσία της Ομόνοιας που ενδιαφέρεται πραγματικά και βλέπει από κοντά τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών.

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι στο Δέλβινο είχε ιδρυθεί Ελληνικό σχολείο το 1537 όταν το Δέλβινο ήταν Βενετοκρατούμενο. Το σχολείο αυτό είχε χρηματοδοτηθεί από τους ίδιους τους Δελβινιότες, πράγμα που δείχνει την αγάπη για την Ελληνική γλώσσα και την παιδία γενικά των Ελλήνων της περιοχής από τότε.

Παρόλα αυτά ο αριθμός των μαθητών και τον τάξεων είναι πολύ μικρός και αυτό δείχνει και τον αριθμό των Βορειοηπειρωτών που έχουν παραμείνει στα εδάφη μας. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί κινδυνεύουμε πλέον να χαθούμε σαν μειονότητα.

Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπος μας, που οι Βορειοηπειρώτες θα γυρίσουν πίσω και τα σχολεία μας θα γεμίσουν με παιδιά που θα φοιτούν όχι σε δυο αλλά σε όλες της τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.








1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/3/15 7:52 μ.μ.

    Μπράβο στο Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας
    Βλέπουμε έργα και όχι γκλαμ γκλαμ γκλαμ που έχουν κάνει
    και κάνουν οι άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή