ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

14.3.15

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Δελτίο τύπου από το Προξενικό Γραφείο της Αλβανικής Πρεσβείας.
Ενημερώνουμε όλους τους αλβανούς πολίτες οι οποίοι έχουν πρόβλημα με την εγραφή των τοπωνυμιών στα διαβατήρια, ότι αυτά (τα διαβατήρια) έχουν ισχύ μόνο για είσοδο στην Δημοκρατία της Αλβανίας.



Οι πολίτες που έχουν τέτοιο πρόβλημα, καλούνται στην Αλβανία να προμηθευτούν νέο διαβατήριο με το τοπωνύμιο GRC.
Οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές έχουν ενημερώσει επίσημα ότι από δω και πέρα δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα, κανενός πολίτη που κατέχει διαβατήριο με λάθος εγράφη των τοπωνυμιών.

Η άποψη μας.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο δελτίο είναι το γεγονός ότι οι Αλβανικές αρχές μέχρι πρότινος δεν ανάγραφαν στον τόπο γέννησης Ελληνικές περιοχές με την διεθνή ορολογία αλλά με την Αλβανική. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει γεννηθεί στα Ιωάννινα, και είναι Αλβανός πολίτης, στο Αλβανικό του διαβατήριο στον τόπο γέννησης θα έγραφε Janine και όχι το διεθνή τοπωνύμιο της πόλης. Πράγμα απαράδεκτο για ένα έγγραφο που σκοπός του είναι να παρουσιάζεται διεθνώς.

Για αυτό το λόγο εκδόθηκε αυτό το δελτίο τύπου που απαγορεύει είσοδο στην Ελλάδα σε άτομα με προβληματικά διαβατήρια, όμως θα πρέπει να έχουν κατά νου οι αρμόδιοι ότι οι περισσότεροι ‘’Αλβανοί πολίτες’’ που έχουν προβληματικό διαβατήριο είναι Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Παράλληλα για να έχει γεννηθεί κάποιος ‘’Αλβανός πολίτης’’ στην Ελλάδα πρέπει να είναι γεννηθείς από το 1991 και μετά, εφόσον τότε άνοιξαν τα σύνορα. Δηλαδή να είναι 24 χρονών ή μικρότερος. Άρα οι περισσότεροι που θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα θα είναι Βορειοηπειρώτες φοιτητές οι οποίοι θα ανέβουν για της διακοπές του Πάσχα στο σπίτι τους, και αντί για διακοπές θα τρέχουν να κάνουν αίτηση για παραλαβή νέου διαβατηρίου που δεν είναι καν σίγουρο ότι θα έχει εκδοθεί μέσα σε δυο εβδομάδες που σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για της φοιτητικές τους υποχρεώσεις.
Και συν τις άλλοις τα παράβολα για την έκδοση νέου διαβατηρίου κοστίζουν 70000 λεκ. δηλαδή 50 ευρώ, ένα ποσό καθόλου ασήμαντο στους καιρούς που ζούμε. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν ήδη πολλά έξοδα χωρίς κάποιο εισόδημα εκτός από τα λεφτά των γονιών τους.


Όμως το μεγαλύτερο παράπονο μας δεν είναι αυτό. Αλλά το ότι δεν αναφέρεται πουθενά η εθνικότητα του κατόχου του διαβατηρίου. Ο μόνος διαχωρισμός εθνικής φύσης που υπάρχει είναι στην ενότητα 3.Shtetesia που σημαίνει υπηκοότητα πράγμα που κάθε Βορειοηπειρώτης έχει Αλβανική. Και έτσι η Αλβανική κυβέρνηση καταφέρνει για ακόμα μια φορά να κρύψει την Ελληνική καταγωγή μιας μεγάλης μερίδας ατόμων που θεωρούνε Αλβανοί πολίτες, και καπελώνεται έτσι το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Αυτό θα ήταν το πρόβλημα που θα έπρεπε να απασχολεί την Πρεσβεία περισσότερο. Το γεγονός ότι κρύβουν από τα διαβατήρια της Αλβανίας την ελληνική καταγωγή των Βορειοηπειρωτών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου