ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

29.3.15

ΒOΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, εγγράφως καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει τάχιστα νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία τροποποιώντας τον <<νόμο Ραγκούση>> 3838/2010.
Με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή,ως προς το θέμα της ιθαγένειας, γνωστοποιείται πως θα τεθούν υπό επανεξέταση όλες οι διατάξεις περί απόδοσης ιθαγένειας για την τροποποίηση της νομοθεσίας.
Ο υπουργός επίσης δήλωσε, πως με την ίδια τροποποίηση, θα καλυφθούν με μεταβατική διάταξη περιπτώσεις απόδοσης ιθαγένειας που εκκρεμούν, μετά το πάγωμα των διαδικασιών από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενόψει αναμονής απόφασης του ΣΤΕ επί του θέματος.
Το θέμα έθιξε στο κοινοβούλιο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητώντας ενημέρωση περί Κώδικα Ιθαγένειας....Αναμένουμε

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου