ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

31.3.15

Βορειοηπειρωτες και Τσαμηδες στην ιδια συμμαχια

 Το κόμμα των Τσάμηδων ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με το Σοσιαλιστικό και κατέληξαν στο ότι στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου 3 δήμοι (από τους 5 που ζητούσαν αρχικά) θα έχουν υποψήφιο του PDIU και κανενός άλλου κόμματος από την αριστερή συμμαχία. Συγκεκριμένα οι δήμοι Πατός, Ρογκοζίνα και Κονίσπολης θα έχουν τσάμη υποψήφιο ενώ οι 2 δήμοι που ζητούσε του PDIU και τελικά δεν πήρε ήταν το Shijak και το Peqini. 


Με αυτή τη συμφωνία αυτή, οι τσάμηδες δεν συμμαχούν μόνο στις τοπικές εκλογές με το σοσιαλιστικό κόμμα αλλά εντάχθηκαν και επίσημα στην αριστερή (βουλευτική) συμμαχία. Γεγονός που κάνει το κόμμα που μας εκπροσωπεί στην βουλή, το ΚΕΑΔ, να είναι σύμμαχος με το PDIU. Πράγμα που δεν θα είχε συμβεί ποτέ άμα ο αντιπρόεδρος της βουλής κ.Ντούλες είχε αποχωριστεί την θέση του και είχε βγει από τη συμμαχία, όπως είχε πει, από την πρώτη στιγμή που η συμμαχία συμμεριζόταν τα συμφέροντα των Τσάμηδων περισσότερο από τα δικά μας.

Παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποχωρήσει από τη συμμαχία ο κ.Ντούλες μετά από αυτό και θα σταματήσει να μας ξεφτιλίζει.


Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργείται ένα ιστορικό παράδοξο και μετά από κάμποσα χρόνια θα γράφουν μαζί με άλλα «γνωρίζετε ότι Βορειοηπειρώτες και Τσάμηδες υπήρξαν σύμμαχοι;»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου