ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

23.5.15

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΗΣ

Η αλλαγή εναντία στο κατεστημένο
Από τη μία το στρατόπεδο της αλλαγής με υποψήφιο τον Λεωνίδα Χρήστο και από την άλλη το στρατόπεδο του κατεστημένου με υποψήφιο τον Γιάννη Μπάμπη.

Η εκλογή του νέου Δήμαρχου θα προσδιορίσει τόσο το μέλλον αυτού του Δήμου, όσο και την εκλογή του Βουλευτή για την Περιφέρεια Αυλώνας στις εκλογές του 2017. Με τον εκλογικό νόμο στην Αλβανία τις δυο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Ντούλες κατάφερε να κερδίσει μια και μόνο βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αυλώνας, την δική του. Η Περιφέρεια, με την νέα διοικητική διαίρεση, θα αποτελείτε πλέον από τους Δήμους Φοινίκης, Κονίσπολης, Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Χειμάρρας, Αυλώνας και Σελενίτσας.
Οι ψήφοι που χρειαστήκαν για να πάρει την έδρα ο Ντουλες ήταν περίπου 6.000, από τους 80.000 κατοίκους Ελληνικής καταγωγής που πιθανολογείται να είναι εγγεγραμμένη σε όλη την Περιφέρεια Αυλώνας, ενώ οι εγγεγραμμένη ψηφοφόροι στον Δήμο Φοινίκης είναι συνολικά 30.000. Ο Ντούλες την μεγάλη αποθήκη ψήφων για την βουλευτική του έδρα την έχει στον Δήμο Φοινίκης και εδώ θα στρέψει όλοι την προσοχή του για να μπορέσει να εξασφαλίσει την βουλευτική του καρέκλα το 2017. Ο Ντούλες γνωρίζοντας καλά τα οφέλη, έχοντας προεκλογική συμμαχία με ένα από τα μεγάλα Κόμματα, έκανε υπομονή και δεν παραιτήθηκε από την συμμαχία με το Σοσιαλιστικό κόμμα ελπίζοντας πως ο Ράμα θα του άφηνε ξανά ελεύθερο πεδίο και θα υποστηρίξει τους υποψήφιους που θα κατέβαζε ο Ντούλες. Παρόλα αυτά εν τέλη ο Ράμα δέχτηκε να υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΜΕΓΚΑ, Λεωνίδα Χρήστο και αναγκαίου κακού ο Ντούλε συνεργάζεται σ΄αυτές τις εκλογές μόνο με το κόμμα ΛΣΙ του Μέτα, το οποίο στο χώρο μας δεν έχει αρκετούς ψήφους. Άκαρπη θα είναι η λάσπη που πιθανόν να ρίξει το στρατόπεδο Ντούλε προς ΜΕΓΚΑ για τις συμμαχίες που επέλεξαν, καθώς ότι λάσπη ετοιμάσει πρώτα θα πέσει πάνω του.

Τελικά ο Γιάννης Μπάμπης κατεβαίνει σ’αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με αυτά τα μειονεκτήματα:
- Έχοντας αλαζονική συμπεριφορά κέρδισε την αντιπάθεια της πλειοψηφίας
- Στόχος του δεν είναι το κοινό καλό, αλλά το ατομικό όφελος
- Θα εισπράξει την αγανάκτηση του κόσμου για το Κεαδ και Ντούλε
- Θα εισπράξει την φθορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις πέντε Επαρχίες του Κεαδ
- Πλαισιώνετε από άτομα που προκαλούν αντιπάθεια στο χώρο της ΕΕΜ

Έχοντας αυτά τα μειονεκτήματα ο υποψήφιος του Ντούλε, Γιάννης Μπάμπης, δίνει προβάδισμα στον αντίπαλο του Λεωνίδα Χρήστο, ο όποιος χαρακτηρίζετε ως ένας άνθρωπος τίμιος, με εθνικό φρόνημα και έχει σαν πλεονέκτημα τα μειονεκτήματα του Γιάννη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου