ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

29.6.15

Ενότητα επιθυμεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός μετά τις τοπικές εκλογές

Του ΣΥΜΕΩΝ ΣΟΛΤΑΡΙΔΗ
«Ξεκινά μια νέα περίοδος, μια νέα αρχή. Η αδυναμία του ΚΕΑΔ να αναδείξει Έλληνες Δημάρχους στις περιοχές όπου ζει Ελληνισμός , σηματοδοτεί την αναγκαία ενότητα του Ελληνισμού και την λήξη της παντοδυναμίας του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος με την πολιτική που εφάρμοσε για πολλά χρόνια διέσπασε την δυναμική του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού»,  δηλώνουν μέλη της οργάνωσης «Ομόνοια», Έλληνες πολιτικοί και πολιτευτές στην Βόρεια Ήπειρο , καθώς και πλήθος κόσμου οι οποίοι είχαν διαχωρίσει την θέση τους και ή είχαν ιδρύσει δεύτερο Ελληνικό κόμμα, το «Μέγκα» ή πολιτεύονταν  μέσα στα Αλβανικά κόμματα.
rsz_dsc02434
Ο λόγος για τις  πρώτες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αλβανική επικράτεια που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Ιουνίου 2015 μετά την νέα διοικητική διαίρεση  στη χώρα, η οποία ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2014 και προβλέπει ότι η Αλβανία θα έχει πλέον 61 Δήμους από 350 μαζί με τις Επαρχίες πού είχε μέχρι τώρα. Το πολιτικό κλίμα, καθ΄όλη την προεκλογική περίοδο ήταν έντονο μεταξύ του Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού Κόμματος. Μέσα, όμως, σε αυτό το έντονο κλίμα, βρέθηκαν  και τα δύο Ελληνικά μειονοτικά κόμματα  «ΚΕΑΔ» και  «Μέγκα» , τα οποία θέλησαν να  θέσουν τους  δικούς τους υποψηφίους σε Δήμους , όπου το Ελληνικό στοιχείο υπερτερεί πληθυσμιακά.
​Σε προεκλογική ομιλία του Έλληνα υποψηφίου Αναστάση Γκούτα στο Μουρσί του Δήμου Κονίσπολης
​Σε προεκλογική ομιλία του Έλληνα υποψηφίου Αναστάση Γκούτα στο Μουρσί του Δήμου Κονίσπολης

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο Ελληνικών κομμάτων και οι υποψηφιότητες οι οποίες υποστηρίχτηκαν από Έλληνες πολιτικούς του Νότου ήταν το βασικό στοιχείο των Δημοτικών εκλογών. Η επιλογή των υποψηφίων από το ΚΕΑΔ  δεν είχε την αποδοχή του συνόλου σε βαθμό  που πολλά μέλη της οργάνωσης «Ομόνοια» στην οποία είναι συνδεδεμένο το κόμμα του ΚΕΑΔ, να διαχωρίσουν  την θέση τους στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπάμπη για τον Δήμο Φοινίκης και να υποστηρίξουν του υποψήφιο του «Μέγκα» Λεωνίδα Χρήστου, που τελικά αναδείχθηκε Δήμαρχος.
rsz_p1040638
Την ίδια αποτυχημένη επιλογή είχε και στον Δήμο Δρόπολις όπου ο υποψήφιος του Κώστας Ζήσος ήρθε τρίτος , μετά από τον ανεξάρτητοΧρήστο Ντούτση και τον επιτυχόντα, πλέον Δήμαρχο, Αχιλλέα Ντέτσικα, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τους  Βαγγέλη Τάβο, βουλευτή του  Σοσιαλιστικού Κινήματος  Ολοκλήρωσης και τον Σπύρο Ξέρα , πρώην Υπουργό Εργασίας στο Δημοκρατικό κόμμα.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ο Βαγγέλης Τάβος , είπε « η αντιπαράθεση μας δεν ήταν μεταξύ του κόσμου. Ήταν με τον Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος επί χρόνια οικειοποιήθηκε το ΚΕΑΔ και δρώντας αντιδημοκρατικά , χωρίς να διενεργεί εκλογές, είχε καταντήσει το κόμμα σε προσωπικό του «μαγαζάκι».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην βουλευτής του ΚΕΑΔ που σήμερα βρίσκεται στις τάξεις του «Μέγκα» Θωμάς Μήτσιου , ο οποίος αφού σημείωσε ότι «οι επιλογές των υποψηφίων του ΚΕΑΔ θα έπρεπε να γίνονται με βάση την αποδοχή του κόσμου και όχι τις προσωπικές επιλογές του προέδρου του» συνέχισε « Το ΚΕΑΔ έχασε παταγωδώς. Η οργάνωση «Ομόνοια» από τα σπλάχνα της οποίας δημιουργήθηκε το ΚΕΑΔ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εργασθεί για την συνένωση ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ για να επέλθει η ενότητα στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό»
Υπέρ της ενότητας έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος του « Μέγκα», Χριστάκης Κίτσου ο οποίος είπε «Αποστασιοποιηθήκαμε από το ΚΕΑΔ στο οποίο ανήκαμε και ιδρύσαμε το 2010 νέο κόμμα, λόγω της αντιδημοκρατικότητας του προέδρου του, ο οποίος στηρίζονταν  από το εδώ πολιτικό σύστημα και κυρίως από την Αθήνα, η οποία δεν ήθελε να μας ακούσει και συνεχώς αγκάλιαζε τα λεγόμενα του προέδρου της».
O πρόεδρος της Ομόνοιας" Λεωνίδας Παπάς καθώς ψηφίζει.

O πρόεδρος της Ομόνοιας” Λεωνίδας Παπάς καθώς ψηφίζει.
Τέλος, ο νεοκεκλεγείς πρόεδρος της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παπάςαναφερόμενος στην αναγκαιότητα  της αναδόμησης του ΚΕΑΔ είπε « Στο μέλλον, ίσως να υπάρξει ανανέωση του κόμματος. Μπορεί να υπάρξει αλλαγή καταστατικού στην «Ομόνοια-ΚΕΑΔ» και συνένωση με το «Μέγκα».
Ένα ζήτημα βέβαια που προβληματίζει την «Ομόνοια» είναι αν θα πρέπει να κληθούν και οι εκτός ΚΕΑΔ Έλληνες βουλευτές και πολιτικοί που βρίσκονται στα Αλβανικά κόμματα σε αυτή την προσπάθεια ενότητας που επαγγέλονται όλοι. Άλλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν από εκεί από όπου είχαν ξεκινήσει , δηλαδή στην «Ομόνοια» και άλλοι δέχονται ότι θα μπορούν να παραμείνουν όσοι θέλουν και στα Αλβανικά κόμματα, για την επίλυση μέσω αυτών των κομμάτων  των προβλημάτων που έχει η μειονότητα.
Αυτό όμως που οξύνει τα πνεύματα περισσότερο  είναι το δόγμα που καλλιέργησε για χρόνια το ΚΕΑΔ ότι «Έλληνες είναι όσοι βρίσκονται στο ΚΕΑΔ, ενώ οι υπόλοιποι δεν είναι». Όπως δήλωσε ο πρώην Υπουργός Σπύρος Ξέρας « αυτό καλλιεργήθηκε από τον Βαγγέλη Ντούλε με σκοπό να εξοβελίσει  τους πάντες από πολιτικούς του αντιπάλους και να παραμείνει αυτός στο πολιτικό στερέωμα. Το κακό δε ήταν  ότι μέχρι πρότινος έπειθε την Αθήνα , καθώς και ορισμένους Ελλαδίτες δημοσιογράφους , οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα εδώ πολιτικά δεδομένα, τον εδώ εκλογικό νόμο,  και αρθρογραφούν με βάση όσα τους μεταφέρονται. Το καλό είναι ότι πλέον ακουγόμαστε και εμείς παρουσιάζοντας το έργο το οποίο κάνουμε,  που σκοπό έχει την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής της εθνικής μας μειονότητας».
Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές τελικά ο Ελληνισμός ανέδειξε τρεις Δημάρχους , τους Αχιλλέα Ντέτσικα  στην Δρόπολη, Λεωνίδα Χρήστου στην Φοινίκη και  Νίκο Σχούπουλη στην Πρεμετή, όλους εκτός ΚΕΑΔ. Έχασε τους Δήμους Κονίσπολης, όπου ζει σημαντικός αριθμός Τσάμηδων και Χιμάρρας , λόγω υπερβολικής δραστηριοποίησης του Σοσιαλιστικού κόμματος υπέρ του υποψηφίου της.
Σχετικά με την στάση της Αθήνας, η οποία κράτησε αποστάσεις για να μην διαταραχθούν οι ΕλληνοΑλβανικές σχέσεις , πολύ περισσότερο δε που γνώριζε ότι στον Δήμο Χιμάρρας μπορεί να δημιουργηθούν έκτροπα μεταξύ ομάδων που δρούνε στο παρακράτος, κάτι για το  οποίο, όπως λέγεται, είχε ενημερώσει τις Αλβανικές αρχές, κατηγορήθηκε από μερίδα Ελλήνων υποψηφίων οι οποίοι είχαν ηττηθεί  , οι οποίοι σημείωναν ότι « η Αθήνα δεν τους στήριξε».
Επιτακτική λοιπόν η ενότητα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με σκοπό να αποκτήσει δυναμική και πολιτική οντότητα. Το σημαντικότερο δε όλων, να παύσει να αυτοκαταστρέφεται με προσωπικές πολιτικές προβολές και πολιτικές σκοπιμότητες,  ώστε ενωμένη η μειονότητα να ανεβάσει το βιοτικό της επίπεδο, να δημιουργήσει υποδομές και να οργανωθεί για καλύτερες συνθήκες ζωής.

http://www.presspublica.gr

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/7/15 6:10 μ.μ.

    ας δουμε το παραμυθι περι αλβανικης φουστανελας...καταρχήν για να χαρακτηριστεί κατι ως αλβανικο πρεπει ειτε να φοριετε από την πλειοψηφεια [ εστω και μικρη αλλα παντα πλειοψηφεια] των Αλβανων ειτε να παρατηρείτε ότι φοριετε σε καποιο βαθμο από ολες τις Αλβανικες φυλες η εστω από τις περισσοτερες.....όμως φουστανελα δεν φορουν οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν μεγαλο μερος της κεντρικης και στη βορεια αλβανια αλλα και το κοσσοβο , το τετοβο[ αλβανοι των σκοπιων] και το μαυροβουνιο.....και αυτοι αποτελουν τα δυο τριτα του συνολου των αλβανων τοσο πληθησμιακα οσο και ως γεωγραφικη εξαπλωση...συνεπως φουστανελα φορανε μονον οι τοσκηδες αλβανοι [ το ένα τριτο τωνΑλβανων] .....όμως και στη τοσκερια δεν φοριετε η φουστανελα στο μεγαλυτερο μερος των πεδινων - δυτικων περιοχων [μαλακαστρα,μουζακιγε] αλλα και μεγαλο μερος της ορεινης Λιαμπουριας [στη δυτικο και βορειο τμημα κυριως ] δεν φοριεται από τους Τοσκηδες Αλβανούς ...αντίθετα την φορανε οι τοσκηδες στις ορεινες περιοχες της ανατολοκης-κεντρικης και νοτιας τοσκεριας όπως στο τομορ ,οστραβιτσα [ βουνα] στις περιοχες ανατολικα του Μπερατιου σε καποιο βαθμο και νοτιοτερα σε περιοχες που γειτνιαζουν αμεσα με τον ελληνισμο της βορειου ηπειρου όπως λιτζουρια πρεμετη και κορυτσα όπως και σε μικρο μερος της Λιαμπουριας ...επισης και οι αλβανοι τσαμηδες που κατοικούσανε εντος της ιστορικης ηπειρου [ νομος θεσπρωτιας ] φορούσανε φουστανελα [ όπως και οι υπολοιποι ελληνες].....γενικοτερα φουστανελα φοραει μια καθολου μεγαλη ,μειοψηφεια του συνολου των Αλβανων [ τη φοραει το πολύ πολύ το 20-25 τα εκατο των Αλβανων ] ...αρα δεν μπορει να χαρακτηριστεί αλβανικη ...ουτε καν τοσκικη.....μαλλον ειναι ενδυμα των ορεινων κυριως περιοχων του ελληνικου - ελληνιστικου κοσμου και των αμεσα γειτονικων αυτου περιοχων ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/15 10:59 π.μ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ..
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΣΣΟΒΟ [ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ].....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΗΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ[ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ] ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΟΡΕΙΑΠΡΟΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....
    ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ [ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΟΡΥΤΣΑ ΛΕΣΚΟΒΙΚΙ] .....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ[ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙΣΤΗΝ ΣΕΡΒΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ] ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ[ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ] ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ [ ΣΕ ΚΟΡΥΤΣΑ ΠΡΕΜΕΤΗ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΣΕΜΕΓΑΛΟΒΑΘΜΟ ] ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''.....
    .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.......ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..
    ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ..... ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΡΑΧΙΟ ΤΙΡΑΝΑ ΑΧΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ[ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ] ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ......
    ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΔΑΜΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ ΒΥΛΛΙΣ ΑΜΑΝΤΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΚΛΠ
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/15 11:00 π.μ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΒΑΒΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ..... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΗΚΑΝΕΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ........
    ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......
    ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΥΘΗ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΠΑΛΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ'''] [ΠΑΡΑΥΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ [ ΕΩΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΟΑΤΙΑ ] ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ [ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΛΟΡΑ-ΑΥΛΩΝΑ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.....ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΛΕΞΕΝΔΡΙΝΑ ΧΡΟΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝΕ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/15 11:00 π.μ.

    ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΕΚΤΩΝ ΕΣΩ Ο ΑΛΒΑΝΙΣΜΟΣ....σε δηλώσεις του από τους Αγίους Σαράντα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.
    «Πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν υφαρπάξει άτομα που προέκυψαν αίφνης ως ιδιοκτήτες, αλλά αντίκρισαν για πρώτη φορά το Ιόνιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της φυλής τους, όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαλί Μπερίσα».AYTA TO 2015 .... ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΩΣ ΑΛΛΗ ΦΥΛΗ...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ..ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΚΑ ΜΠΕΡΙΣΑ....Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα. Σε ανάρτησή του, την ίδια μέρα, στο facebook κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για «εθνική διάσπαση» και ότι «ξέσπασε σε πρωτάκουστο αντεθνικό ρατσισμό κατά των πολιτών βόρειας καταγωγής, από την εποχή του κακόφημου Ζωγράφου, οι φάλαγγες ανταρτών του οποίου πολεμούσαν κατά των βορείων καθοδηγούμενων από τους Ισά Μπουλετίνι
    Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΑ ΠΑΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ....ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ '''ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΕΣ'''..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ''ΚΑΚΟΦΗΜΟ''...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΓΙΑ '''ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ'''....ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΣΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΤΖΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ [ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ] ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ [ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ].... ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ [ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ [ ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΥΤΟ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ] ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή