ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

1.4.15

Εκτιμησεις για τις τοπικες εκλογες στην Αλβανια 21.06.2015

Ποια κόμματα διεκδικούν τα Δημαρχία στις Ελληνικές περιοχές
Από ποιες επαρχίες θα αποτελούνται οι δήμοι μας
Ποιο προφίλ θέλουμε να έχουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στους Δήμους της ΕΕΜ

Μέρα με τη μέρα πλησιάζουμε στης τοπικές εκλογές οπού θα διεξαχθούν στις 21 Ιουνίου σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.
 Οι εκλογές αυτές αναμένονται να είναι οι πιο καθοριστικές για την Ελληνική μειονότητα καθώς οι Δήμαρχοι που θα εκλεγούν θα βάλουν τα θέμελα στους Δήμους που δημιουργούνται με την νέα διοικητική διαίρεση. Επίσης θα είναι σε θέση να χαράξουν μια πορεία ανάπτυξης για την ΕΕΜ καθώς και να παρουσιάσουν  την ταυτότητα μας τόσο στην Αλβανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Οι διεκδικητές των νέων δήμων στις περιοχές μας θα είναι 3. Το ΚΕΑΔ το ΜΕΓΚΑ και το PS (Σοσιαλιστικό).

Από αυτούς τους τρείς τις περισσότερες πολιτικές νίκες είχε στην περιοχή μας το ΚΕΑΔ, που τώρα όμως θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του ευθύνες που έχουν φέρει την Ελληνική Μειονότητα σε δυσμενή κατάσταση και συγκεκριμένα την αποτελεσματικότητα για να προστατεύσει την ΕΕΜ στην νέα διοικητική διαίρεση. Η οποία έχει παραχωρήσει Ελληνικά χωριά σε αλβανοκρατούμενους δήμους (Άγιοι Σαράντα, Δέλβινο). Ο βουλευτής του ΚΕΑΔ κ. Ντουλες όταν ψηφιζόταν ο νόμος διαμήνυσε ότι θα καταγγείλει το PS στο συνταγματικό δικαστήριο κάτι που δεν έγινε ποτέ..

Ο κ.Ντούλες, απάντησε στην κ. Ελένη Δήμα στην συνδιάσκεψη της Ομόνοιας ότι ο ίδιος απαντάει με τις πράξεις του. Τελικά ποιες είναι οι πράξεις;

Ο δεύτερος διεκδικητής είναι το ΜΕΓΚΑ ένα ελληνικό κόμμα που στα 5 χρόνια από την ίδρυση του ποτέ δεν κατάφερε να πάρει πολίτικη εξουσία, πράγμα μάλλον καλό για το ίδιο σε αυτούς τους καιρούς καθώς δεν έχει να λογοδοτήσει για κάτι. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να πείσει και έχουν το δικό τους μερίδιο για τη διάσπαση.

Τέλος το PS που σαν μεγαλύτερο αβαντάζ έχει το γεγονός ότι είναι το κυβερνόν κόμμα. Μειονέκτημα του την αρνητική στάση που έχει απέναντι στην μειονότητα στην διοικητική διαίρεση. Θα λογοδοτήσει επίσης για την απραγία στο χώρο της ΕΕΜ όπως τις θέσεις εργασίας, τα έργα υποδομής που «δεν κουνιέται φύλο» και γενικότερα με την ανθελληνική του στάση.



Υπό αυτές τις συνθήκες, όλοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες της «Ομόνοιας» για τη συσπείρωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Να οδηγεί και να μην ακολουθεί κόμματα. Και σαν ανανεωμένη οργάνωση που είναι, να ορίσει αξιόλογους υποψηφίους και όχι να στηρίξει μια λίστα όπως είθισται.

Ας δούμε τώρα πως θα είναι ο νέος σχηματισμός των δήμων μας

Δήμος Χειμάρρας


Θα αποτελείτε από την Επαρχία Λούκοβου, Hore Vranishte και τον Δήμο Χειμάρρας. Η έδρα αυτού του Δήμο έχει πάρει Εθνικές διαστάσεις από τις δυο πλευρές. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας αφήσει απέξω βάζοντας και την Επαρχία Hore Vranishte στο το Δήμο, μια επαρχία που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε κατά 75% PS και δεν έχει καμία σχέση με τη Χειμάρρα πολιτιστικά.

Αισιόδοξο παρόλα αυτά είναι το γεγονός ότι το MEGA, από όσο ακούγεται, θα στηρίξει τον υποψήφιο της Ομόνοιας Φρέντη Μπελέρη, έναν πραγματικά αξιόλογο άνθρωπο κα αντάξιο της θέσης. Μακάρι επιτέλους να μονιάσουμε σαν μειονότητα.



Δήμος Φοινίκης


Θα αποτελείτε από τις 5 Ελληνικές Επαρχίες (Μεσοποτάμου, Φοινίκης, Αλύκου, Δίβρης και Λιβαδειάς). Είναι στην ουσία η περιοχή που δίνει την μοναδική έδρα του ΚΕΑΔ στη βουλή (του κ. Ντούλε). Κοινή διαπίστωση είναι πως τα κριτήρια της επιλογής του κ. Ντούλε δεν θα είναι αξιοκρατικά για την καλύτερη διοίκηση και εκπροσώπηση αλλά να του εξασφαλίσει την έδρα στις επόμενες εκλογές.
Το σημαντικότερο όμως εδώ είναι να εκλεγεί ο πιο ικανός δήμαρχος, καθώς εκεί είναι η βάση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα και το μέλλον της θα είναι στα χέρια του.





Δήμος Δερόπολης

Θα αποτελείτε και αυτός από Ελληνικές Επαρχίες (Άνω Δερόπολη, Κάτω Δερόπολη και Πωγώνι) χωρίς να είμαστε σίγουροι για τις υποψηφιότητες αυτής της περιοχής, ακούγετε ότι σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου Δήμαρχου θα παίξει ο Ελληνικής καταγωγής Βουλευτής του Κόμματος ΛΣΙ, Βαγγέλης Τάβος.




Επειδή όμως μιλάμε για τοπικές εκλογές, το σημαντικότερο που θα πρέπει να καθορίζει την ψήφο του καθενός είναι το προφίλ του κάθε υποψηφίου. 
Η πολιτική παραφιλολογία δεν βοηθάει στην ιδανική επιλογή του υποψηφίου που κατά την άποψη μας θα έπρεπε να επικεντρωθεί στα επόμενα κριτήρια:
  1. Να έχει σωστό εθνικό φρόνημα
  2. Να είναι μορφωμένος
  3. Να έχει ηγετικές και διοικητικές ικανότητες
  4. Να βάζει τα συμφέροντα των Δημοτών πάνω από τα κομματικά.
  5. Να είναι καλός γνώστης του Αλβανικού Δικαίου
  6. Να μπορεί να επικοινωνήσει άνετα την Αγγλική γλώσσα
  7. Να υλοποιήσει αρκετά άρθρα της Σύμβασης Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Μειονοτήτων.
  8. Να έχει συγκεκριμένη ατζέντα και να απαιτεί από Αλβανική και Ελληνική Κυβέρνηση για θέματα όπως :
    • Παιδεία
    • Υγεία
    • Ασφάλεια
    • Περιουσιακά, κοινά και ιδιωτικά 
    • Έργα υποδομής
    • Προγράμματα ανάπτυξης 
Άτομα με τα ανώτερα κριτήρια υπάρχουν αλλά είναι αντιμέτωπα 1. Με ένα βαθύ κατεστημένο που απ’ ότι φαίνεται κρατάει όμηρο ακόμα και το νέο πρόεδρο της Ομόνοιας (από τον οποίο περιμένουμε πολλά) και 2. Από την ανάγκη του κ. Ντούλε να έχει δήμαρχους του «χεριού» του.
Ελπίζουμε ότι η λαϊκή απαίτηση για δήμαρχους με τα ανώτερα κριτήρια θα υπερισχύσει! Ίδωμεν! 

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/4/15 8:46 μ.μ.

    Συμφωνώ με αυτά τα κριτήρια. Με αυτά τα κριτήρια οι πρόεδροι της Ομόνοιας, Κεαδ και Μεγκα, πρέπει να επιλέγουν τους υποψήφιους
    Έξω τα κομματόσκυλα από τις λίστες υποψηφίων
    Θέλουμε διοίκηση με αξιοπρέπεια στο χώρο μας παιδιά, το καταλαβαίνετε αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/15 10:02 μ.μ.

    Τι κριτήρια και πράσινα άλογα, ο Ντούλες έχει τα κριτήρια του, βάζει υποψήφιο όποιον γουστάρει και καλά κάνει. Ο Ντούλες είναι ο αρχηγός μας και είναι ο μοναδικός που έχει πολεμήσει για τα δικαιώματα μας και έχει κάνει έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/15 11:03 μ.μ.

      Pesta Aleksandre, eisai o telegteos twn Moikanwn pou stirizei Dule

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/5/15 4:40 μ.μ.

    Παιδιά μην βλέπεται τα πράγματα επιφανειακά. Δείτε την ουσία. Δείτε ποιός πραγματικά θα κάνει καλή δουλειά και θα βοηθήσει τον τόπο μας. Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές. Δείτε τα υπέρ και τα κατά του κάθε ένα και σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια ψηφίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/15 8:58 μ.μ.

    τι στο διαολο θελετε εσεις οι ελληνες με τις δικες μας εκλογες? ρεεε παρτε το χαμπαρι τι βορειο ηπειρο και πρασινα αλογα λετε ρε? ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΗ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/10/15 6:04 μ.μ.

    Δεν υπάρχει Χειμάρρα όπως λέτε αλλά Χιμάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή